Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Arthur Troop Centenárium

2014. december 12., 10:00
Az 1914. december 15-énLincolnshire-ben született angol rendőrre, Arthur Troop-ra, az IPA alapítójáraemlékezett az IPA Magyar Szekció 2014. december 12-13. között.

Ebből azalkalomból a tagszervezetek 2-2 fős delegációi valamint 15 külföldi IPA szekcióképviselői gyűltek össze első nap az Országos Rendőr-főkapitányság 1139Budapest, Teve u. 4. szám alatti épületének auditóriumában. Elsőként PintérSándor belügyminiszter – az IPA Magyar Szekció egyik alapító tagja – mondottköszöntőt az egybegyűlteknek, majd Gal Sharon – az IPA nemzetközi elnökségénekI. alelnöke – emlékezett meg szervezetünk alapítójáról. Ezt követően Dr.SimonTamás, az IPA Magyar Szekció elnöke vitte múltba-tekintő időutazásra ajelenlévőket. Az ünnepségen fellépett a Rendőrség zenekara, valamint meglepetésvendégként Mága Zoltán hegedűművész (aki épp Hollywood-ból tért haza, és areptérről egyenest az ünnepségre jött) és kamara zenekara. A megemlékezésenkerült levetítésre az IPA Magyar Szekció felkérésére a Téma Alapítványsegítségével készült film, mely egyrészt Arthur Troop munkásságát,személyiségét mutatta be, másrészt a róla készült, Jászszentandrásonfelállított szobor munkálatait szemléltette archív képekkel és videókkal.

Második nap a delegációkelutaztak a szoborhoz és ott koszorúzással, főhajtással fejezték kitiszteletüket a szervezet megálmodója, létrehozója, alapítója szobra előtt.

 

Sajtó megjelenések:

http://www.kormany.hu/hu/belugyminiszterium/hirek/a-nemzetkozi-rendor-szovetseg-alapitojara-emlekeztek-budapesten


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar