Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Bowlingverseny Lendván

2015. február 20., 15:00
Szlovén rendőr kollégákkal már több határon átnyúló szakmai rendezvényen (lásd pl. korábbi cikkünket a szlovén állam megalakulása alkalmából szervezett kiállításon) valamint szlovén IPA rendezvényen (mint pl. az októberi szlovén országos kongresszuson) találkoztunk, ismerkedtünk. Most azonban közvetlenül hívott meg minket a Lendvai IPA Szervezet a korábban már kialakult kezdeti ismeretség alapján.

A kapcsolat elmélyítése érdekében a vezetőségből állítottuk össze a 3 fős csapatot-delegációt. Mester József kincstárnokkal és Németh Zita számvizsgáló bizottsági elnökkel együtt 20-án délben indultunk útnak. A 86-os út felújítása miatt a kellő rátartással indultunk, hogy a délután két órás kezdésre odaérjünk. Nem is volt ezzel probléma. Megérkezésünkkor közölték velünk, hogy az adminisztráció után készüljünk fel, mert az első körbe már be is vagyunk osztva. A nevezési díj után gyors átöltözés következett, majd a nekünk kisorsolt 5-ös pályán nekiálltunk melegíteni. Közben kiderült, hogy már megy a verseny, a dobásaink egy része abba is beszámít. Na, de sebaj, úgysem nyerni mentünk, különös tekintettel arra, hogy Németh Zita még sosem bowlingozott. Mi többiek sem mostanában. Így aztán a dobásokat követően nyugodtan visszaöltöztünk és kapcsolatépítésbe fogtunk. Jót beszélgettünk a korábbról már ismert Manfred Kepe-vel, Zsuzsanna Horvathhal is. Szlovéniáig kellett elmennünk, hogy a Lenti IPA tagjaival is megismerkedjünk. A délután és azt est folyamán László Bagladi volt fő kísérőnk, ő segített tolmácsolásával a többi szervezet, így például a házigazdákkal való eszmecsere folytán is. Gondja volt arra is, hogy – lévén Lendva valaha magyar terület volt – megmutassa a város színház-művelődési ház együttesét. Az épület érdekessége, hogy Makovecz Imre tervezte és a Magyar Állam ajándékozta a terveket a felépítéshez 1995-ben. Az építés 10 évig tartott, de egy kívül-belül gyönyörű, hangulatos épület jött létre, melyet öröm volt megnézni. Mindenkinek ajánlom egy családi kirándulás céljának, akár egy egynapos kiruccanásra is.

A városnézést követően – melynek során több más gyönyörű épületet is láttunk – visszamentünk a pályára, ahol estig jókat beszélgettünk, míg a többiek gurítottak. Késő este indultunk haza új kapcsolatokat teremtve.

Ribes Attila

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar