Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Horgászat Vadásán

2015. augusztus 29., 08:00
Újabb baráti erőpróba a halak kergetésében

A hagyományos horgászbajnokság ez évi negyedik horgászversenyére került sor, melyet a szokásoknak megfelelően az IPA Szombathelyi Szervezete és a ’98. Határőr Sport Club közösen szervezett. A verseny fő mottója a hagyomány volt, mint azt a következőkben meg lehet állapítani.

A helyszín a Vadása II. halastó volt, ahol – szintén a hagyományoknak megfelelően – immáron negyedik alkalommal Molnár Sándor barátunk látta vendégül a versenyzőket. A már kora reggel verőfényes időjárásban hét IPA barátunk próbálta meg bizonyítani – több-kevesebb sikerrel – halfogási tudományát. Bár a verseny kezdetén még a versenyzők előtt ugráltak a méretes pontyok, horogra csalni őket senkinek sem sikerült. Már a verseny korai szakaszában látszott, hogy a keszeg-félék aprításával lehet majd dobogós helyezésekhez jutni. Ki a spiccbotos, apró méretű halakat hozó módszert részesítette előnyben, ki a parttól 10 méterre fenéken match bottal próbálta a darabosabb, de ritkábban kapó dévéreket horogra csábítani. Többek meglepetésére szerény személyem három fő törpeharcsát is letartóztatott (amiket állítólag sikerült teljesen kiirtani a tóból). Molnár Sándor barátunk e tényen felbuzdulva ígéretet is tett, hogy (sajnos csak a jövő évtől kezdődően) különdíjjal jutalmazza a legtöbb törpeharcsát kifogó versenyzőt. A verseny alapvetően jó hangulatban telt az iszonytató hőség ellenére, amit csak az árnyékolt be (ha már felhők egyáltalán nem voltak az égen), hogy a hagyományosan kiválóan teljesítő szentgotthárdi különítmény betlizett, azaz egyetlen halat sem fogott. Pontosabban Závecz György barátunk egy darab halacskát letartóztatott, azonban idő előtt amnesztiában részesítette, így a jegyzőkönyvbe ő is 0 grammal került be. A versenyt követően, szintén hagyományosan vendéglátónk jóvoltából hidegkonyhai készítményekkel áldozhattunk az evés oltárán, amiért nagy köszönetet érdemel.

 

S végül az eredmények:

1. helyezést ért el Sütő Péter 8 310 grammal,

2. helyezést ért el Volguska Mihály 7 270 grammal,

3. helyezést ért el Gábriel Gábor 5 780 grammal,

4. helyezést ért el Kajtár László 1.100 grammal (neki ez volt a debütálása, először vett részt versenyünkön), míg megosztott

5. helyezést ért el Szabó Tihamér, Takács Ferenc és Závecz György, hal nélkül.

Az ifjúsági verseny öldöklő küzdelmet hozott, az első helyet végül (ellenfél híján) Ribes Attila Csanád szerezte meg 1.210 grammal. Az eredmény annak fényében különösen értékes, hogy mintegy két órás késéssel kezdte a versenyt, ám így is több halat fogott, mint a felnőtt mezőny 4 versenyzője. Bár a rossznyelvek szerint némely halak letartóztatásában Sütő Péter barátunk is elévülhetetlen érdemeket szerzett …

Az összesített versenyt egyébként (szintén a hagyományoknak megfelelően) Molnár Miklós barátunk nyerte a HSC képviseletében, 9.270 grammal.

Örömünkre szolgál, hogy a verseny végén Molnár Sándor barátunk meghívott minket jövőre is, így tovább folytatódhat a nemes versengés ezen a helyszínen is.

Gábriel Gábor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar