Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Horgászverseny - őszi forduló

2017. augusztus 26., 08:00
Íme, az őszi forduló eredményei

4.

A nyárik szünetet követő első verseny, egy helyszínváltás után 2017. augusztus 26-án, mérsékelt érdeklődés mellett került megrendezésre. Molnár Sándor IPA támogatónk jóvoltából ismét emlékezetes, végig izgalmas versenyt sikerült rendezni. 6 nevező közül 2 fő az IPA tagok sorából jelentkezett. Az IPA értékelést Volguska Mihály nyerte 3.950 g eredménnyel. Második Béres Károly (1.670 g) lett. Külön köszönet a tó tulajdonosának a felejthetetlen élményért és a vendéglátásért. Az összesített versenyt Molnár Miklós nyerte, megsüvegelendő 13.080 g eredménnyel.

5.

Az ötödik verseny szintén egy „újratervezés” eredményeként került megtartásra 2017. szeptember 23-a helyett október 07-én Ölbőn. A régi-új helyszín minden nevezőnek szerencsét hozott, szák nem maradt szárazon. A késő őszi időben a halak mozgása és kapásra csábítása már nehezen volt kiszámítható. Mindezek ellenére sikerült több, mint 70 kg-nyi halat a szákokba terelnie a versenyre nevezett 9 főnek, akik közül 4-en voltak IPA tagok. Az IPA értékelést Szabó Zoltán nyerte 13.300 g eredménnyel. Második Takács Ferenc szentgotthárdi sporttársunk (2.980 g), míg harmadik, Gábriel Gábor (2.740 g) lett. Az összesített versenyt toronymagasan Kassai László nyerte 21.290 g eredménnyel.

6.

Az évzáró, hagyományosan rablóhalas versenynek ismét Kálmán László perenyei horgásztava adott otthont. A verseny 2017. november 25-én széppé vált őszi időben került megrendezésre. Talán az időjárás túlzottan is kegyeibe fogadta a versenyre nevező 12 főt, akik közül 6-an voltak IPA tagok. A rablóhalak kellő óvatossággal közelítettek a felkínált csalikhoz. Csak 5 sporttársamnak sikerült csukát fognia. A süllők ezen a napon elkerülték a horgokat. A csukák viszont nagyon szép egyedekkel jelentkeztek. Több négy, illetve öt kiló feletti példány került terítékre. Az összesített versenyt, az IPA összesítést is a verseny legjobb horgászhelyén Volguska Mihály (13.960 g) nyerte. IPA összevetésben második lett Sütő Péter (5.390 g), míg a harmadik helyet Kajtár László (4.100 g) szerezte meg.

Az éves értékelés

Ez évben is az előző évi rendben az éves eredmény kihirdetése, díjak átadása külön rendezvény keretében történt. Az esemény helyszínéül Szombathely egyik halas elkötelezettségű étterme a Magyar Tenger szolgált. 2017. december 14-én tizenegyen gyűltünk össze a rendezvényre. Szép környezetben, jó hangulatban lezajlott rendezvényen, bőséges és finom ételek elfogyasztása mellett került sor a 2017. évi versenyszezon értékelésére. Az 1-10 helyezettek díjazásban is részesültek. A vándorkupát Kassai László őrzi egy évig.
Minden IPA tagnak, az újságot olvasó horgásznak sikerekben gazdag, halban bővelkedő boldog új évet kívánunk!

dr.Biró Zoltán


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar