Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

II. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál

2019. május 18., 10:00
Futás a "kertek alatt"

2019. május 18-án (szombaton) volt Őriszentpéteren a második alkalommal megrendezett Őrségi Terepfutó Fesztivál. Őriszentpéteren élek és természetes volt számomra, hogy hazai környezetben futhatok. Három táv közül választhattunk: 8 km, 15 km és 24 km. Az idei évben, futás közben, olyan helyekre is eljutottunk, ahol pár évtizede még csak katonaként lett volna lehetőségünk, most itt volt az alkalom, hogy futás közben találkozzunk az erdő lakóival és a sport szerelmeseivel is. A távokat, útvonalakat letöltöttem és részben lefutottam, de néhol még nekem is új ösvényeket és átjárókat jelöltek ki a rendezők. A tavalyihoz hasonlóan a rajtot követő néhány száz méteren még a városban haladtunk (aszfalton), aztán irány a természet! Legnagyobb részt erdőben, réten vezető turistautakkal, részben kavicsos erdészeti utakkal és minimális aszfalttal találkozhattunk. Rengeteg erdő, völgy, mező, lankák, patakon átfutás és visszafutás is volt. Az erdei talaj nagyon jó volt. Igaz mindenki felkészült a sok eső miatt a sárra. Meglepő módon kevés helyen volt felázott a talaj, de a terepfutás lényegét pont ez jelenti.
A 15 km-es távon indultam és 3. helyezést értem el férfi abszolút kategóriában 1:11:44-es idővel. Jövőre a 24 km-en fogok indulni.
Jó volt a szervezés, kiváló volt hangulat is és nagyszerű sportemberekkel ismerkedhettünk meg ezen a hétvégén. A szervezőkről, valamint a segítőkről is essen néhány rövid gondolat. Köszönjük a polgárőröknek és azoknak az önkénteseknek, akik ezen a napon velünk voltak, és munkájukkal segítették a sportolókat, hogy szép emlékekkel gondoljanak vissza erre a hétvégére. Jövőre is várja vissza őket az Őrség és Őriszentpéter!

VargaS

A képgalériát ide kattintva nézheted meg!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar