Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

III. Szombathelyi Futófesztivál

2016. szeptember 25., 12:55
Szombathely, sok futó, több kategória, szép idő

A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület nagyszabású futóversenyt rendezett 2016. szeptember 25-én vasárnap délután. 12:55-kor az amatőrök fél maratoni távjával kezdődött a program, erre mintegy hetvenen neveztek és jól felismerhető sárga rajtszámmal vágtak neki a több mint 21 km-es útnak. Így tettem én is; a Károlyi Gáspár tértől a Dolgozók útja és a Muskátli utca mellett haladó kerékpárúton futottam a Vadász vendéglőig, majd a Pásztor csárdánál megfordulva, 3 kör után tértem vissza a Dózsa György utcán át a célba.
De közben 14 óra 10 perckor elstartolt az amatőr 10 km, a 4x1 körös váltó és a 2500 méter mezőnye is. Itt indultak a legtöbben, hiszen az egyéniben nevezettek mellett 48 váltó is nominált a versenyekre. Az IPA Szombathelyi Szervezet váltóját Király Gábor, Kovács J. Tibor, Nemesné Udvardi Ildikó és Sándor Zsolt alkotta. Király Gábor indult elsőként, aki egy kör után tovább futott egyéniben is 10 km-en. Az első körben a mezőny első részében futott és az általa kiharcolt pozíciót a többiek is igyekeztek megtartani. A befutó ember Sándor Zsolt pedig a tőle megszokott iramú hajrát hozta most is, a célegyenesben még két csapat befutó emberét utasította maga mögé. A 807-es rajtszámmal induló csapat a 48:11-s idővel a férfi váltók 24 csapatos mezőnyének első harmadában, a 9. helyen érkezett a célba.
Király Gábor a férfiak kettes korosztályában 46:51-es idővel a 17-ként lépte át a célvonalat és ezzel ezüst minősítésre volt jogosult. Nekem egy kicsit több idő kellett a 21 km-hez, 1:48-al a 20. helyen bronz minősítést sikerült szerezni. Egy jól szervezett versenyen sikerült részt vennünk és most már a csapat helyezése is egy számjegyű lett, ami a jövőre nézve eléggé bíztató. 2017-ben cél az első hat közé kerülni.

Nagy Tibor

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar