Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Olaszországi focitorna

2017. szeptember 14., 00:00
Újra külföldi tornán bizonyítottunk

Idén is sikerült eljutnunk – már harmadszor – az olaszországi Grottammare-ban 2017. szeptember 14-17. között megrendezett IV. Pálma sétány (Riviera delle Palme) foci tornára. A körülményeket és a feltételeket már ismertük, kitapasztaltuk korábban. Hogy ne legyen egyszerű a dolog, a szervezők mind a szálláson , mind a torna helyén, értsd pályáján változtattak. Utóbbi nem volt éppen szerencsés, mert a szállástól 7 km-re volt a pálya, így mindkét nap „buszos kirándulással” abszolváltuk a távot. A csapaton idén is módosítanunk kellett sérülések és szolgálati elfoglaltságok miatt. Idén (is) új kapussal futottunk neki a tornának Barcza Dávid személyében.
Szokásosan csütörtökön 00:00 órakor indultunk útnak két mikrobusszal. A majd 1.000 km-es utat 4 pihenőt beiktatva 11 óra alatt sikerült teljesítenünk. A szállást megtalálva, becuccoltunk és irány a tengerpart, a strand. Délután hat órakor került sor a megnyitóra. Itt avattuk fel az Ungvári Márton és Bódis Tamásnak köszönhető új csapatszettet. Tavalyelőtt mi voltunk egyedül külföldiek, tavaly már 2 izraeli és két román csapat is volt, idén pedig szlovák, lengyel, belga és román csapatok tették nemzetközivé a rendezvényt. A megnyitón megjelenteket üdvözölte Francesco Prunella, az IPA Ascoli Piceno Szervezet elnöke.
A 12 csapatot kettő 6 csapatos csoportba osztották, tehát a selejtezők során 5 mérkőzés várt ránk pénteken. Az első meccsünket 7:0-ra hoztuk az IPA Giulianova ellen (Nyúl János, Dejcsics Róbert 2x, Doktor István, Kárász Ferenc, Horváth Balázs, Wágner Zsolt góljaival). Következő meccsünkön a Capitaneria di Polizia San Benedetto del’ Tronto ellen 2:1-re nyertünk (Horváth Balázs, Dejcsics Róbert), harmadik mérkőzésünket a Virgo Fidelis ellen 4.1-re nyertük (Nyúl János, Wágner Zsolt, Dejcsics Róbert 2x), majd jött egy 1:3-as vereség a Polizia Penitenziaria Ascoli Piceno ellen, és a selejtezőket 3:0-s győzelemmel zártuk a lengyel IPA Łódź ellen, így csoport másodikként vártuk a szombat reggelt.
Péntek délután sétával és a sérülések miatti regenerálódással (fürdőzéssel a tengerben) töltöttük. Mint a cikk elején említettem, másik szállodában voltunk elhelyezve, így a pályákra való utazás alatt rá kellett döbbennünk, hogy a település jó részét még nem is láttuk, másik felén voltunk a korábbi években; a város ezen része más arcát mutatta, tele üzletekkel, kávézókkal az apartmanházak földszintjein.
Szombaton 09:10-kor volt az első megmérettetés a másik csoport harmadik helyezettje, az olasz Guardia di Finanzia Ascoli Picenoi ellen, melyet 2:1re nyertünk (Nyúl János, Kárász Ferenc). Így már a legjobb négy közé jutva következhetett az elődöntő, melyet az IPA Kosiċe (a későbbi tornagyőztes) ellen játszottunk, 5:2-re elveszítettük a párharcot (Wágner Zsolt, Dejcsics Róbert). Következett a bornzmeccs, melyet a korábban a selejtezők során megvert IPA Łódź-al szemben 1:0-ra elvesztettünk. Hozzá kell tenni, hogy a 10 fős játékoskeretből 5-en voltak sérültek, így nem tudtuk az első napi formát hozni. Az IPA Kosiċe csapata nyerte a döntőt 9:0-ra a Polizia Penitenziaria Ascoli Piceno-val szemben (tőlük a selejtezők során kaptunk ki; említést érdemel az is, hogy mi az elődöntőben sokkal kisebb vereséget szenvedtünk a tornagyőztestől, mint az ezüstérmes).
Este fél nyolckor következett az eredményhirdetés az udvari teraszon (ahol a megnyitó is volt). A tornát a szlovák IPA Kosiċe csapata nyerte, második lett a Polizia Penitenziaria Ascoli Piceno, harmadik a lengyel IPA Łódź.
Az eredményhirdetést követő gálavacsora mindenféle tengeri herkentyűt tartalmazott. A vacsora után jókedvű ünnepelés következett, elégedettek voltunk a negyedik helyezéssel, különösen a sérülések tekintetében.
Vasárnap reggeli után hazafelé vettünk utunkat. A kisebb pihenők közé egy nagyobbat is beiktattunk, Modenában a Ferrari Múzeumot tekintettük meg, ahol az elmúlt napok olasz életérzésének műszaki szempontú kiterjesztése volt a cél. Az elmúlt napok fizikai fáradtsága mellé látvánnyal is teljesen eltelve, új kapcsolatokkal felvértezve indultunk haza, éjjel fél egyre meg is érkeztünk.
Köszönjük Abért Valentin (Abért Autó Kft.), Babati Zoltán (Babati Hús Kft.), Bánfi András (Domino Trans Kft.), Bódis Tamás (Sport 36 Kft.), Galambos Balázs és Tamás (Galambos Logistic Kft.), Bede György (Interpapír Kft.), Csébits Ferenc (Helios Kft., Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.), Horváth Balázs (Luce Innocente Kft.), Németh Árpád (Vasber Zrt.), Ungvári Márton (Ungvári Kft.) barátaink önzetlen segítségét.

R.A.

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar