Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Sárvár-fürdő félmaraton

2015. november 07., 10:00
Őszi szezonzáró félmaraton

Újra Sárvár volt az úticél november elején és ez egyben azt is jelentette, hogy elérkezett az idő, hogy ebben az évben utoljára öltsük magunkra csapatmezeinket. Egy nagy táska ruhával indultunk útnak, rövid és hosszú szerelés. Korábban igazi futóidőt ígértek az időjósok és így is lett. A szél elcsendesedett, a korábban szemerkélő eső elállt, néha még az őszi nap gyengécske sugarai is áttörték a komor felhőket, melyek teljesen elborították az eget. A rajt előtt másfél órával érkeztünk, mivel már a verseny weboldalán is láttuk, hogy idén rekordlétszámban neveztek az egyéni és csapatversenyben is. 2 és 5 km volt a táv a fiatalabb korosztálynak továbbá természetesen a 21 km egyéniben valamint váltóban a magukat és csapatukat megmérettetni kívánóknak.
A 21 km-es táv egyéni és váltója egy időben indult, ami így elég népes volt, 157 férfi és 58 női induló mellett a 44 férfi és 22 női váltó első emberei is ott toporzékoltak a fürdőt és a szállodát összekötő folyosó alatt és kórusban számoltak vissza a 13:00 előtt. Az IPA Szombathelyi Szervezete kettő, egy női és egy férfi csapatot indított a 21 km-es távon. Minden versenyzőre 7 km várt, hogy továbbadja a csapat rajtszámát. A lányok 2012-es csapatszámát Dr.Horváth Lívia, a fiúk 1025-ét Kovács J. Tibor viselte az első 7 km-es körön, amit a fürdőt megkerülve a városban kellett teljesíteni. Mindketten nagyon jó időt futottak és már ekkor láttuk, hogy nem olyan sok váltó ment el előttünk. Majd következett a váltás a fürdő előtti útszakaszon, ahol Nemesné Udvardi Ildikó és jómagam következetünk a sorban és vágtunk neki a Sótony felé vezető kanyargós emelkedőnek. Ezen a szakaszon sikerült is mind a kettőnknek 3-4 váltót megelőzni, így a fordítónál Sándor Zsoltra és Kovács Beatrixra várt a feladat, hogy a váltók pozíciójából már sokat ne engedjenek. Jó ütemben, gyorsan szaladtak a cél felé, ami az eredményeket feltüntető lista első harmadába repítette mindkét csapatot.
A váltók értékelése abszolút és kategória szerint történik. A hölgyeknél és az uraknál is három életkor szerinti kategóriában hirdetnek győzteseket. A tagok életkorának megfelelően 0-45, 56-120, 121-999 kategóriákban állhattak dobogóra a versenyzők. A hölgyek 1:51:46-os idővel az 56-105-ös kategória 5. helyén végeztek, csupán egyetlen perccel lemaradva a dobogó harmadik fokáról, abszolútban a 22 női csapat között a 8. helyre volt elég. A fiúk 1:45:45-ös ideje az 56-120-as váltók mezőnyében a 8. míg abszolútban a 44 váltó között a 15. helyre volt elegendő.
Az idény utolsó versenyén mindenki nagyon jól érezte magát, reméljük, hogy ezzel a pár sorral felkeltettük azok figyelmét, akik kedvet éreznek, hogy csapatban vagy egyéniben, rövidebb és hosszabb távon induljanak az IPA Szombathelyi Szervezet csapatának tagjaként.

Nagy Tibor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar