Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Sárvár-fürdő félmaraton

2017. november 04., 10:00
Futás, majd fürdés

Ha november, akkor Sárvár-fürdő félmaraton futóverseny. Tavasszal a váltók korosztályos versenyében sikerült a dobogó harmadik fokára állnunk, azonban ebből a csapatból Gyepes Bélát nélkülöznünk kellett, így maradtunk ketten Király Gáborral párosban. Rajtunk kívül az IPA Szombathelyi Szervezetét Dr. Horváth Lívia, Horváth András és Kovács József Tibor alkotta trió képviselte, a félmaratoni csapatok versenyben próbált meg a listán feljebb kapaszkodni.
Mi ketten elosztottuk a távot, így 10,5 km-t futottunk, egy rögtönzött váltóhelyet jelöltünk ki a dombos részek felénél. A hármas csapatban mindenkinek közel 7 km jutott, de az útvonalak különbözőek voltak. Király Gábor és Dr. Horváth Lívia rajtoltak a 200 főt meghaladó mezőnnyel, hogy a városban egy kört megtéve rajtszámot átadják a váltótagoknak. Horváth András futott a sótonyi kocsma felé, ami megint csak egy 7 km-es etap volt, és itt a dombos részek jelentették a kihívást. A befutó harmadik csapattagra, Kovács J. Tiborra várt a feladat, hogy a váltót célba jutassa.  Az első 3 km-en nagyon jó tempóban haladt, de sajnos itt egy aszfaltgyűrődésen kificamodott a térde, ami miatt meg kellett állnia. A csapatszellem azonban erősebb volt, felülkerekedett a fájdalmakon, és bicegve, lassan haladva, így is két órán belüli – 1:58-as – idővel érkezett a célba.
Párosunknak a 34 férfi váltó versenyében abszolútban a 6., saját korosztályában az 5. helyet sikerült megcsípni az 1:35-ös idővel. Most sajnos nem sikerült a dobogóra állni. Csupán egy perccel maradtunk le róla, így a meleg vizes lazítást választottuk. A nevezéshez járó kedvezményes belépővel a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt látogattuk meg.
Több egyéni csúcs is született a versenyek során: Lívia érkezett 7 km után nagyszerű 34 perces idővel a váltópontra, míg Gáborral mindketten új egyéni 10 km csúcsot futottunk 46 percen belüli időkkel.

Nagy Tibor

KÉPEK!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar