Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Sárvári terepfutó

2015. október 25., 10:00
Loholás a Vadkert major körül

A hétvégén, vasárnap Sárváron a Vadkert Major és a Csónakázó-tó térségében csodaszép útvonalon a Káldi Természetjáró és Tájékozódási Futó Sportegyesület valamint a Sárvári Kinizsi Sportegyesület által – Verebélyi Zsolt vezetésével – rendezett terepfutó versenyen remek eredményeket értek el az IPA Szombathelyi Szervezet csapatának tagjai.
Amint azt a neve is mutatja ez egy egészen új megmérettetés Sárváron, immáron a második alkalom és mivel mi is csak most voltunk először, a pálya így ismeretlen volt számunkra. A nevezés négy versenyszámban volt biztosítva korcsoport és nem szerinti bontásban. 18 km-es távon (8 mérési ponttal), 9 km-es távon (4 mérési ponttal) és 5 km-es távon (3 mérési ponttal) valamint 2 fős váltóban is.
A versenyen a SPORTIDENT elektronikus érintésnélküli időmérést használtuk, melyeket kedvezményesen a nevezési díjba beépítve biztosítottak, igaz annak elvesztése a versenyző tárcájából Deák Ferenc képmásának eltűnését eredményezte volna. Ilyenre szerencsére nem került sor. A szerkezet valójában egy pendrive gumiszalaggal, amit csuklóra erősítve az ellenőrző pontok mellett elhaladva méri az időt és természetesen a pontok érintését is rögzíti.
A verseny napján tökéletes idő várta a futókat, a hőmérséklet igaz már alacsony volt – reggel még ködfoltok törték meg a látóhatárt –, de a napsütés ereje a start idejére sok versenyzőről levarázsolta a hosszú és vastag futó holmikat. Az elmúlt napok esőzése látható maradt a pálya egyes szakaszain, de ezzel számoltunk, hisz ez egy terepfutó verseny.
Az útvonal varázslatos helyeken kanyargott. A Vadkert Majorból indulva, át a Rába menti ártéri erdő keresztül, a Rába töltésgátra kapaszkodtunk, hogy a Kiránduló erdő árnyat adó fái alatt átszaladva a Csónakázó tavat megkerülve újra a Vadkert Majorban felállított kapun fussunk be a célba.
Felkészülési versenynek szántuk ezt az alkalmat, így az 5 km-es távot választottuk Kovács J. Tiborral. A 18 és 9-es km távok tömegrajtja után következtünk mi, akik ezt a viszonylag rövid távot választották. Megpróbáltunk már a rajt után az elején maradni, ami azt jelentette, hogy nagyon gyors tempóban indultunk meg. Sajnos az egész mezőny pórul járt, mert az első 500 méter után rossz irányba kanyarodtunk, így oda-vissza futással a jó kereszteződésig 600-700 méterrel növeltük a távot. Mindez annak ellenére történt, hogy a pálya tökéletesen ki volt jelölve szalagokkal és táblákkal. Egy nagy nyomtatott térkép is segítette még a rajt előtt a pálya útvonalának memorizálását. Nos, ez később segített, mert a Kiránduló erdőből kiérve nem futottam rossz irányba, mint ahogy a táv abszolút első és második helyezettje tette.
Az alapos felkészülés és a tapasztalat és természetesen a szerencse is segített nekünk, hogy mind a ketten dobogóra állhattunk. Kovács J. Tibor a 40+ kategóriában a harmadik, míg én ugyanebben az első helyen és az 5 km-es távon abszolútban a harmadik helyen végeztem.

Nagy Tibor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar