Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Sri Chinmoy maraton

2015. július 05., 10:00
Futás különböző távokon

2015. július 5-én vasárnap reggel hét órakor futókkal telt meg a szombathelyi Parkerdőben található büfé parkolója. Idén első alkalommal módosították a szervezők a verseny útvonalát és helyezték a versenyközpontot az erdő szélére. Korábban a „Felszabadulási Emlékmű” alatt volt a rajt és acél, talán most kevesebbet kell aszfalton futni.

A reggeli start a maratoni távon futóknak biztosan jól jött, hogy délben már ne kelljen a tűző napon róni a kilométerek, azonban a futók többségének egy kicsit korai volt. Ennek ellenére szép számmal álltak rajthoz kicsik és nagyok is. Három távon 5, 21 és 42 km-en osztották a szervezők a rajtszámokat, melyek színek szerint is megkülönböztették a futókat.

Pontosan 5275 méteres távon Sándor Zsolt (26), 21100 méteres félmaratoni távon Horváth András (118) és Nagy Tibor (119) indultak.

A rajtkapu mögött felsorakozott versenyzők egy, négy vagy nyolc kört kellett megtenniük távtól függően. A körök azonban valójában jobbra és balra elnyúló utak voltak. A Sé községhez tartozó un. Fekete-fenyves dűlő irányában kavicsos úton kellett 1467 métert megtenni majd egy fordító-frisítő pontot érintve újra a központ felé futni. És itt következett a pályának az a „csápja” amivel a legtöbb futónak akadt egy kis problémája. A büfé melletti emelkedő a harmadik negyedik körben már-már falnak tűnt, amit meg kell mászni és a tetejére felére a fordító is még több mint egy kilométerre volt. Öröm az ürömben, hogy ez a szakasz visszafelé már lejtő volt, így azon lefelé lehetett „repeszteni”.

A szervezők tökéletesen frissítették a versenyzőket, víz, izotóniás ital, dinnye, szendvics is volt a sátrakban és ami nagyon jól esett az a vizes szivacs. Sándor Zsolt azonos idővel érkezett a célba, így 25:05-l a dobogó második fokára álhatott fel.

A népes 73 főt felvonultató félmaratoni mezőnyben Nagy Tibor 1:54:48, Horváth András 2:25:08 idővel értek célba.

N.T.

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar