Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Szajki Tavak Triatlon

2015. június 13., 09:00
Bajnokok lettünk, földön-vízen- no nem levegőben, hanem - kerékpáron

Ha jól emlékszem talán 2008-ban került első alkalommal megrendezésre a vadregényes Szajki-tavaknál az első triatlon verseny. Azóta minden évben egyre többen és többen látogatnak el a versenyekre nemcsak nézőként, de versenyzőként is. Megszakítás nélkül minden évben Őri Norbert szervezése mellett, az idén június 13-án került sor a VIII. Szajki-tavak Triatlon versenyre, melyen az IPA Szombathely csapata is elindult.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy már korábban is indultunk csapatban – más néven - ezen a versenyen és minden alkalommal a dobogóra állhattunk szoros versenyben a rendészeti csapatok külön értékelésében. A TRIÁD nevű csapat volt a „mumus” számunkra azonban ők már az elmúlt évben sem indultak el, igaz 2014-ben két nagyon erős csapat mögött sikerült a harmadik helyet megcsípnünk, így keményen készültünk, hogy az időkülönbséget minél kisebbre tudjuk lefaragni.

Sajnos már a felkészülés során kiderült, hogy a korábbi úszó emberünket Szabó Tibort nélkülöznünk kell, aki tavasszal a BRFK állományába távozott. Így Kovács József Tibor - aki a NAV munkatársa - volt az első ember, aki a startpisztoly durranására vízbe vetette magát, hogy az V-ös számú horgásztó kellemes vizében kialakított pályán két kört – 750 métert – úszva átadja a stafétát. Jelen esetben ez csak képletes átadás volt, mivel a csapatok piros alapszínnel jelölt rajtszáma ekkor már az én derekamon volt, az úszókat karjaikra írt számokkal jelölték.  

A korábbi évekhez képest a kerékpáros útvonal megváltozott, ami nekem kifejezetten tetszett. A 20 km hosszú, technikás pálya az árnyékot adó fákkal övezett rövid erdei szakasz után a Hosszúpereszteg felé kanyargó országútra fordult.

Bögöte községen áthaladva egy fordító után a Patyi Panziót is érintve visszaérkezve a depóba Sándor Zsolt kapta meg a 113-s rajtszámot, hogy a hátralévő, harmadik - egyben utolsó - versenyszámot a futást teljesítse.

Az 5 km-s távot hol árnyékos, hol napsütötte erdészeti utakon futva érkezett a célba és a csapat idejét mérő órát 1:17:22-nél állította meg.

A Rendőrségi váltó kategóriában idén csak mi indultunk, így a vándorkupa most egy évig az IPA Szombathely csapatánál marad. A felkészülés azonban nem áll meg a csapat a XXXI. Vasi Vasemberen is megméretteti magát a váltók versenyében.

Nagy Tibor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar