Elérhetőségek

IPA Szombathelyi Szervezet

9701 Szombathely,
Pf. 325.
E-mail:
ribes@ipa-szombathely.hu

Szombathelyi futófesztivál

2015. szeptember 27., 10:00
Utcai futóverseny

Amatőröknek és igazolt versenyzőknek került meghirdetésre ez a verseny, amely az elmúlt évhez hasonlóan szintén rengeteg futót és szurkolót vonzott. Ami érdekes volt, hogy e rendezvény keretében tartották meg a 10 km-es profi országos bajnokságot, emellett volt meghirdetve az amatőrök részére a szintén 10 km-es és a félmaratoni megmérettetés. Minden egyes versenyszámban az első hat futót díjazták. Az idő is megenyhült, így a szép napsütéses időben a 10 km-es távon 160 egyéni induló mellett 84-en a félmaratoni távon is rajthoz álltak. Mindemellett a 38 nevezett csapat első emberei is az indulók között voltak. A versenyszámok mezőnyét mind rajtidőben, mind pedig futóútvonal szempontjából szétválasztották egymástól, összességében pedig mintegy 300-400 futó gyűlt össze Szombathelyen.

Az indulók között természetesen az IPA Szombathelyi Szervezetének tagjai is ott voltak.  Egyéniben Árgyelán Beáta vállalkozott arra, hogy 21 km-t fusson annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban megváltoztatták az útvonalat. A pálya nyomvonala egy szakaszon oda-vissza ingázós szakaszra módosult, ami nagyon monoton és idegesítő tud lenni. Vannak, akik ezt szeretik, de sem én sem Bea nem tartozik közéjük, így 12.55-kor félmaratoni mezőny a Gagarin úton át az oladi városrész felé vette az irányt.

A 10 km-s távon Horváth András és egy négyfős, vegyes csapattal képviseltettük magunkat. A váltó első tagjaként indultam, ezt követően egyéniben futottam tovább, majd Nemesné Udvardi Ildikó, Kovács József Tibor és Németh Zita következett.

A Nyugat-magyarországi Egyetem épületével szemben a teljesen lezárt Károlyi Gáspár téri szakaszon volt a rajt, majd a Gagarin út - Jókai út - Nárai út – Dózsa György utca útvonalon haladva érkeztünk vissza 2,5 km után újra a célba. Az első két körben még egészen jó helyen állt a csapat, azonban a rivális csapatok erőemberei következtek és szédítő sebességgel száguldottak. Teljesítményünk a középmezőnyre volt elegendő, de ami a legfontosabb, hogy mindenki egy jót futott ezen a jól szervezett versenyen.

Nagy Tibor

Nézd meg a képeket!


« Vissza az előző oldalra!


IPA Szombathelyi Szervezet - Magyar